Eevin mehuhetki

Kyllä minä nyt niin mieleni pahoitin

eevin mehuhetkiEevin mehuhetki päättyi mietteliäästi, kun hän tajusi elämänsä realiteetin vuonna 2009: Minä olen nainen.

Olen nainen, siis sitä sukupuolta jota stereotyyppisesti lokeroidaan siveelliseen ja siroon lokeroon. Joka on nätti ja jonka tehtävä on synnyttää uusia veronmaksajia. Sukupuoli, jonka edustajia on aina hyssytelty. Eihän nainen voi nostaa älämölöä epäreiluuden kohdatessaan, taikka puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Mutta tänään ei keskitytä näihin suuriin ongelmiin, vaan tapani mukaan tuon esiin ne pienet, mutta sitäkin rasauttavimmat vääryydet. OKAY BOYS AND GIRLS, LET’S BEGIN!

Mikä on se olettamus, että jokaisella naisoletetulla on mukanaan jonkin sortin veska (tunnetaan myös nimellä Bermudan kolmio jossa kuljetetaan mukana kaikki perseestä perämoottoriin), joka keikkuu mukana toisella olkapäällä. Olen tehnyt tällaisen olettamus päätelmän siitä, että naisten vaatteet eivät tunne käsitteitä taskut. Ihan oikeasti, kun sinne Leviksen Mile High Super Skinny -farkkujen taskuun mahtuu hätinä edes pieni purkkapötkö. Parhaimmillaan ne taskut on vain ommeltu näön vuoksi housuihin, niiden ollessa oikeasti vain utopinen ajatus.

Taskuista puheen ollen: Ostin hetki sitten pitkän trenssin. Intopiukeana puin sen päälleni kevään saapuessa. Sitten se iski: kädet eivät sujahda minnekään. Missä on takkini taskut? Avaan liehuvan takkini kuin itsensä paljasta konsanaan ja varmistun asiasta: Kyllä, tähän on ommeltu taskupussit. Jatkan taskujen suun etsintää käsilläni ja alan jo muistella foliohatun taitteluohjeita. Miksen saa kättäni taskuun, vaikka se selkeästi on olemassa????

Sitten huomaan sen:

NE TASKUNSUUT ON OMMELTU KIINNI.

NIINKU MIKSI?!

Ylipäätään, mikä on tämä villitys, että about kaikista markkinoiden  päivittäistavaroista on olemassa miesten ja naisten versiot. Ei siinä, että naisten ja miesten saippuat ovat erikseen, mutta miksi se miesten tuote on aina luokkaa 12 in 1, jolla voi pestä itsensä lisäksi lattiat, ikkunat, auton, koiran, hevosen, naapurin kissan, lapsen, pyykit, uunin, vessanpöntön ja kahvinkeittimen. Samaan aikaan naisille heitetään sen yhden hiuskuontalon pesemiseen ainakin se kaksi pulloa, omassa tapauksessani tarvitsen hiustenpesuun kolmen pullon tökötit ja suihkun jälkeen vielä kaksi eri hoitoainetta hiuksiin jätettäviksi.

Sitten on näitä tuotteita, mistä ei ymmärrä miksi niitä täytyy eritellä miehille ja naisille. Kaikkein älyttömimmät näistä ovat mielestäni hammastahna ja huulirasva. Millä tavalla miesten ja naiset legot eroavat toisistaan, että ne tarvitsevat omat hammastahnat? Tai huulet? Samaten karvojen poistoon liittyvät geelit ja vaahdot. Rainbowin naisten ihokarvojenajogeeli maksaa 3,25 ja siinä on 200ml tavaraa. Miesten vastaava purkki näyttää maksavan 1,25 euroa ja sisältää 300ml.

Ihan oikeesti, se on samaa paskaa eri purkissa, mutta koska toinen on suunnattu naisille, hinta pompahtaa ylöspäin samaan aikaan, kun tuotteen määrä menee alaspäin.

Jos joku osaa kertoa, mikä logiikka tässä kaikessa on, olen kiitollinen.