Suupohjan ääni


"Ääni kaikuu kauas pitkin Suupohjan jokilaaksoja." Suupohjan ääni on osa luontoa, ihmisiä ja lämminhenkisyyttä. Ääni kantaa läpi pitkiä metsäteitä ja peltolakeuksia. Se kaikuu vasten laakson reunamia ja liitää yli virtaavan joen. Radio Scoop on uudistunut ja kantaa nykyisin myös nimeä RSFM. Uudistuksen myötä käännämme katseen enemmän kotiseutuumme ja teemme ihmisistä tietoisempia sen hienoudesta ja mahdollisuuksista. Korostettuja arvojamme ovat luonto/luontomatkailu, koulutus, yhteisöllisyys, yrittäjyys sekä etenkin paikallinen kulttuuri. Päätavoitteenamme on saada suupohjalainen asukas viihtymään kotoseudullaan.

Meidän radioasema

Radio Scoop on vanhan radiokulttuurin raunioilta ponnistava paikallisradioasema. Studiomme sijaitsee Kauhajoen kaupungin pohjoislaidalla, Turjan kylässä. Toimintamme on yhdistyspohjaista ja sen perusajatus on yhteisöllisen lähetystoiminnan ylläpitäminen. Varsinainen radiostudio löytyy Kauhajoen opiston tiloista, jossa koulutetaan mm. uusia radioalan osaajia vuoden mittaisella radiotoimittaja linjalla; näin äänialaa opiskelevat voivat harjoitella toimitustyötä aidossa ympäristössä.

Valtaosa radioaseman ohjelmasisällöistä ovat suoria lähetyksiä ja vaikka radio onkin kuultavissa verkossa läpi Suomen, pyrkii radioasemamme olemaan vahvasti paikallinen. Paikallisuus kuuluu alueella toimivan analogilähettimen kautta, joka lähettää signaalia Sotkanrinteen huipulta, noin 165 metrin korkeudelta merenpinnasta. Analoginen lähetys on kuultavissa Suupohjan alueella taajuudella 107,1 MHz

Musiikkitarjonnaltaan asemamme pyrkii eroamaan muista radioasemista. Soitamme musiikkia pääsääntöisesti, ns. viraalilistojen ulkopuolelta. Vaikka musiikki onkin ihmisten saavutettavissa nyt helpommin kuin koskaan, on ajatuksenamme nostaa esiin sellaisia kappaleita mitä et välttämättä ole ennen kuullut, mutta joita mahdollisesti voisit kuunnella jatkossakin. Juontajamme ja soittolistojen algoritmit varmistavat myös sen, ettet kuule samaa kappaletta kuluvan päivän aikana.

Radioasema on toteutettu Leader Suupohjan TUUmasta TEEmaan -teemahankkeen osana vuonna 2015. Yhteisöllinen radioasema on nimensä mukaisesti yhteisön ylläpitämä, jolloin kuka tahansa radiosta kiinnostunut voi saapua tutustumaan asemaan sekä ehdottaa haastattelua tai jopa omaa ohjelmaosuutta.

Radioaseman ylläpidosta koituu luonnollisesti myös kustannuksia, joten asemamme myy mainosaikaa alueen yrityksille. Kaikki sponsoroinnista sekä mainosmyynnistä saatavat tulot ohjataan kokonaisuudessaan kattamaan ylläpidosta koituvia menoja.
Mainosmyynnistä yhteydenotto osoitteeseen posti@radioscoop.fi

Radion kohderyhmä: alueen paikallisväestö, matkailijat, autoilevat kuulijat

Musiikkitarjonta: ei soittokaruselleja! Musiikki kerätään ns. viraalilistojen ulkopuolelta.

Ohjelmatarjonta: monipuolisesti ajankohtais- ja musiikkiohjelmia, kuulijoiden omat toiveet huomioidaan

Lähetysajat: kevätkaudella 2021 lähetyksiä kuullaan joka toinen päivä eli arkisin: ma, ke ja pe, sekä viikonloppuisin sunnuntaina.

polaroidkuva 1

polaroidkuva 2

 

RADIOASEMA